HETEN U WELKOM

DE KUNSTENAARS

Adalbert Gans

Adalbert Gans (°1970) vaart — bij wijlen onnavolgbaar — compromisloos door het leven. Hij houdt niet van wat bedacht is. Aan zijn creaties gaat nooit een schets vooraf, laat staan een geconstrueerd idee. Alles is een gevoel, een scheppen vanuit zijn buik, zijn intuïtie. ‘Aan het begin van elk nieuw proces blijk ik te zijn vergeten hoe ik eerder iets begon, waardoor ik het telkens opnieuw moet verzinnen. Net dat maakt het zo boeiend en zo kan het nooit vervelend worden.’

Deze kunstenaar — al minacht hij deze term enigszins, want ‘wat is kunst überhaupt?’ —ademt uit in kleuren en texturen, pas achteraf beschouwend wat er zich voordien in het creatieproces heeft afgespeeld. Hij ziet zichzelf eerder gecategoriseerd onder het neologisme ‘zielsontdekker’.

Net omdat Adalbert Gans als een emotionele geest door het leven waadt, is hem samenvatten in een tekst haast een onmogelijkheid. Want hoe kan je een lezer meenemen in de ervaring die je als kijker krijgt bij het zien van zijn Œuvre?
‘Ervaren hoe het publiek blijft stilstaan bij mijn lichtobjecten of ‘wachters’, exact dat is de reden waarom ik doe wat ik doe.’ Verwondering laten stollen in universa van licht en kleur; daar staat Adalbert Gans voor.

Met zijn mix van Oostenrijks en Venetiaans bloed, liet hij zich inspireren door de fascinerende wereld van Muranoglas. Hij raakte ervan doordrongen zonder er zich bewust van te zijn. Net zoals hij zich herinnert als kind mateloos gefascineerd te zijn door eenvoudige processen zoals stollen en smelten. ‘In onze tuin zat ik soms uren plastieken zakjes te smelten.’

Dit alles mondde uit in een polychromatisch universum dat als katalysator moet functioneren voor vrije gedachten — wars van alle praktische werkelijkheid die ons als mensheid soms kan overmeesteren.

Adhemar De Wolf

Adhémar De Wolf ( lupi ). Na de opeenvolgende opleidingen ( human.lat/wisk- academie- plastische kunsten Gent onder leiding O.Landuyt-stage Jan Hoet-ten slotte interieurarchitectuur cvo Gent) ,in 1967/‘68 op vraag vrienden een paar tentoonstellingen uitgebouwd. Nadien leraar PK en talrijke realisaties interieurs.
Vanaf 2010 opnieuw gestart met mijn artistiek werk. Werk dat vooral wordt gerealiseerd door rationele benadering , v.b. Contrasterend-Combinatief-associatief -e.a denkend.
Mijn huidig werk gaat hem vooral over studie sierlijke,elegante en vredevolle gebogen lijn. Daarnaast in mijn schilderijen door twee en drie dimensies te combineren.

Elisia Poelman

In wereld waarin alles snel lijkt te gaan, is Elisia’s kunst een krachtige herinnering aan het belang van vertragen, van het nemen van de tijd om te kijken en te voelen. Haar schilderijen worden een meditatieve ervaring waarin we de schoonheid en subtiliteit van het leven kunnen ontdekken en waarderen. Elisia gaat verder dan alleen het weergeven van de natuur in haar schilderijen; ze pleit voor een diepere betrokkenheid en vertraging in het kijkproces. Haar unieke benadering om het geabstraheerde te laten flirten met het figuratieve creëert een intrigerende dynamiek die de toeschouwer uitnodigt om aandachtig te observeren en te verkennen. Haar kleurrijke schilderspalet weerspiegelt een grote portie levensvreugde en het plezier van het schilderen die ze graag wilt delen met de toeschouwer. Elisia’s kunstwerken gaan verder dan louter esthetische beelden; ze fungeren als poorten naar een diepere wereld van contemplatie en verbinding.

GIS

GIS observeert de mens in al zijn verschijningsvormen, maar wel steeds met mededogen. In haar keramische beelden verheft ze elk individu tot schoonheid en is de stijl telkens aangepast om dit doel te bereiken. Opvallend is haar feilloos gevoel voor kleur, wat een echte vakkennis van glazuren verraadt. Voor het bereiken van zowel subtiele tinten, als van sprankelende kleuren kan ze beroep doen op haar jarenlange ervaring en het toeval sturen.

Kobe

Kobe, artistieke alias van Jacques Saelens, was een Belgische beeldhouwer wiens werk mensen over de hele wereld heeft geraakt. Hij creëerde zijn eigen stijl van beeldhouwen, waarbij hij figuren vormgaf die onmiddellijk herkenbaar zijn.

Les Deux Garcons

Atelier Les Deux Garçons

Roel Moonen en Michel Vanderheijden Van Tinteren vormen sinds 2000 kunstenaarsduo Les Deux Garçons
Beide studeerden ze aan de Maastricht Institute of Arts , kunstacademie met als specialiteit plastische vormgeving / beeldhouwkunst.

Hun werkveld is bijzonder breed en hun werk valt te verdelen in drie disciplines, namelijk, de taxidermie beelden (opgezette beest sculpturen ) Bronzen beelden en object trouve beelden ( beelden samengesteld uit gevonden materialen ).

Steeds vaker worden hun beelden ook gesignaleerd in de openbare ruimte, recent Dr. Juul in Heerlen en een Siamees van twee Sfinxen in Maastricht Eind dit jaar verrijzen er drie grote bronzen beelden van Les Deux Garçons  ( 3.85m ieder )op het Herdenkingsplein in Maastricht ter ere van 200 jaar Kunst Academie.

Het werk van Les Deux Garçons heeft een heel eigen karakter en is gelijk duidelijk als een beeld van hun.
Altijd enorme perfectie in afwerking en detail en altijd een duidelijk verhaal in verwijzing naar de voorstelling.

Ze zijn alle twee klassiek geschoold en zien dat nog steeds als een groot voordeel, je kunt niet abstraheren als je niet weet waar je het moet weg laten is hun idee.
Een beeld kan van begin tot eind door hun zelf worden uitgevoerd of dat nu brons is of taxidermie.

Buiten de drie voorgestelde disciplines ontwerpen de heren kostuums en decor voor balletten, ze tekenen, fotograferen en boetseren.

Werk van Les Deux Garçons bevindt zich in Nederland in reeds 8 Museale collecties en ver daarbuiten in het Buitenland.
Ook in particuliere en bedrijfscollecties zijn Les Deux Garçons vertegenwoordigt.
Easy Jet Nice, Niarchos Foundation in ST. Morits en Monaco, Foundation Piere Berge en Yves Saint Laurent Parijs, Leon Tovar New York enz.

Les Deux Garçons zijn al jaren te zien op de internationale kunst en antiek beurs Tefaf, Pan Amsterdam, Brafa Brussel, Meubel beurs Milaan, Art Miami Miami, Art Cologne Keulen, Art Basel Basel enz.

Dit jaar toont Les Deux Garçons voor het eerst in Aalst en verder nog in Bangkok Thailand, Amsterdam, Rotterdam en Brussel.
Bij Marie’s Beeldentuin tonen de heren bronzen en taxidermie sculpturen

Rietje Geurts

TIJDLOZE KUNST VAN BLIJVENDE WAARDE !!   De  zichtbare menselijke emoties in haar bronzen beelden laten mensen er elke dag van genieten, ook na vele jaren. Ze herkennen in haar werk de verbintenissen die ze zelf ook aangaan met hun medemens. Geduldig boetseert ze met was haar beelden tot leven. Haar consequent gebruik van was brengt haar soms aan de grenzen van wat mogelijk is met deze zachte kneedbare substantie, Ze houdt echter van het werken aan haar beelden. Je opsluiten in het atelier, uit het niets gaan beginnen, totdat je uit de eerste vormen een figuur ziet opdoemen, een idee krijgt, een samenhang ontdekt. De “Stemmen van Brons” van Rietje Geurts worden door ieder van ons herkend. Ondanks al de huidige drukte en hectiek die ons omringt, blijven wij gelukkig ontvankelijk voor deze universele boodschap.

RIZO

Mijn werk is moeilijk te claimen, omdat het zich door niets of iemand in hokjes laat stoppen. Mijn benadering laat zich niet goed omschrijven als ‘n “stijl”, daarvoor is mijn werk het resultaat van individueel bewustzijn + karakter! Uiteindelijk is elk schilderij wat het is. Wat ik verlang van ’n werk is : dat het verbaast, verstoort, verleidt en overtuigt!

Sabin

De artiest Sabin is voor de trouwe bezoekers van tentoonstellingen zeker geen onbekende. Zijn acrylwerken hebben een duidelijk expressionistische inslag. Daarnaast zijn er ook digitale werken waarvan er twee geïnspireerd zijn op de gevoelens die hem overvielen tijdens de zo besproken “‘Voil Jeanetten’; zowel de dag- als de nachtexpressie worden hier op een zeer uitzonderlijk wijze weergegeven.

Het Openbaar Kunstbezit Vlaanderen citeert Sabin als volgt : “Wat bij dit alles opvalt is de grote diversiteit in het oeuvre van Sabin. Het is duidelijk dat er een kunstenaar aan het werk is, iemand die verder wil gaan dan het geslaagde kiekje of schilderwerkje.”.

Leon Vermunt

 • Beeldend kunstenaar Léon Vermunt komt uit Wouwse Plantage (Nedereland), waar hij zijn atelier en bronsgieterij heeft.
  Léon laat zich inspireren door vooral de oneindige bewegingen en de ronde vormen van de vrouwelijke figuur, zowel figuratief als abstract.
  Hij leeft op zoveel fantasieën en stijlen, dat hij zich niet in een hokje wil laten vangen.
  de kunstwerken beleven een erotische vreugde door hun uitdagende en lenige lichaamsbeheersing.
  Vermunt maakte vele opdrachten in de openbare ruimte in Nederland. 

  Tentoongesteld:
  En Vogue
  Nike
  Waterspuwer NAR
  Z.T. ( zonder titel)
  Groei

  Alle kunstwerken uitgevoerd in brons.