NU TE ZIEN

OPEN KUNSTHUIS

MARIE’S BEELDENTUIN

U wordt vriendelijk uitgenodigd op de receptie van 04 september 2021. Vanaf 16u00 met toespraak van de heer burgemeester Christoph D’Haese.

Sfeer (2011–2018)

HETEN U WELKOM

DE KUNSTENAARS

Kobe

Agnes Van Ransbeeck

Adhemar De Wolf

GIS de Backer

Marie-Bénédicte

Rietje Geurts

Peggy Wauters

Sebastian Coppens

Si Bollé

Si Bollé werkt sedert drie decennia als autodidact kunstenares. Het medium schilderkunst levert daarbij de basis om de fragiliteit en de schoonheid van het leven uit te drukken. Ze gebruikt ook fotografie en film.Ze houdt solo performances, al dan niet in opdracht van particulieren en bedrijven. Daarbuiten maakt ze objecten in glas en bedrukt zijden sjaals.

Heel af en toe/Parfois is de titel van het tweetalig boek dat ze geschreven, geïllustreerd en zelf heeft uitgegeven.

De metamorfose van de klaproos, de reflecties van zonlicht op water, de wereld van wolken en schaduwen inspireren de kunstenares tot het maken van diverse werken in serie zodat ze haar inspiratiebronnen kan uitdiepen en steeds verschillende aspecten van haar artistieke wereld kan aanboren. 

In één van haar vorige series, Petals, bestudeerde Si Bollé nauwgezet de metamorfose van een klaproos bloemblaadje alsof door het oog van een microscoop. Nu komen deze bloemblaadjes terug en maken deel uit van een choreografie van mist, nevel en wind in een decor van de lucht en water. Ze dansen en dwarrelen in hun ruimtelijke element, verdubbeld door de waterspiegel, of dartelen in de lucht op speelse sjaals, de blik van de kijker op oneindig plaatsend zodat die niet goed meer weet wat lucht is en wat water… 

Caius Spronken

Ree Meertens

Leon Vermunt

Krist Depuydt

Helen De Baerdemaeker

André Van Schuylenbergh

SABIN

Max Jungblut

Yvonne Mostard